14 Ekim 2012 Pazar

ULU CINARIMIZI KAYBETTİK

Bekliyorduk aslında vakti gelmiş belkide geçmişti.Dedem ailemizin nerdeyse 100 yıllık ulu bir çınarıydı.Ve 13 ekim sabaha karsı saat altıda son nefesini verdi ve gözlerini hayata yumdu.Allah Rahmet eylesin yattığı yerde dinlendirsin inşallah.
1917 doğumlu bir ulu çınar.Bulgaristan da Kırcaali bölgesinde DELİAT köyünde doğmuş .Çocukluğu gençliği orda geçmiş ve 51 muhaciri olarak 5 kardeşi ile birlikte Türkiye ye  gelmişler.Annesi ve babasını orda bırakmış o topraklara gömmüş.Atamız öldüğünde Türkiye ye geleli yedi yıl olmuş hiç onu görme fırsatı olmamış.
Son günlerinde bile RUMELİ TV izlerdi hiç başka kanal açtırmazdı.İçindeki memleket özlemini anasını,babasını belkide böyle hatırlamaya çalışıyordu kendince biz belkide anlayamadık.
Annesi ÇERÇİ imiş memlekette eşeğine yüklermiş basma ,fistan ,incik ,boncuk dedemle birlikte köy köy dolaşıp satarlar imiş.Geçmişe dair en çok bu hikayeleri anlatmayı severdi.


Anladığım kadarı ile Türkiye ye geldiklerinde çok yoksulluk çekmişler.Düşünün ana baba yok ve 5 kardeş birlikte bilmediğiniz bir ülkeye gelmişsiniz.Açıkçası ben hayal bile edemiyorum.
Önce Edirne,arkasından Niğde,sonra Bursa ve son olarak Karacabey anlattığına göre beş yıllık zaman diliminde dört farklı yerleşim yeri.Bence dört faklı hayat.....
Sonra Karacabey de babaannemle evlenmişler ve yedi çocukları olmuş fakat dört tanesi yaşamış.
Gülen ,sohbet etmeyi insanlarla iletişim kurmayı çok seven bir yapısı vardı dedemin.Keşke ben de onun gibi olabilsem dediğim anlar çok olmuştur bu konuda ama buda insanın yapısı ile ilgili sonradan olmayan bir özellik.
Sımsıcak bir kalbi ve asla kin nefret taşımayan çok sabırlı bir yapısı vardı.İnsanlardan almaktan çok insanlara vermeyi onlar için bir şeyler yapabilmeyi düstur edinmişti kendisine.
İlçemizde bulunan Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri kurucu üyesi ve uzun yıllar da yönetim kurulu başkanlığı yapmış herkesle barışık ulu bir çınar.
Bize bir bayrak devretti farkında olmadan İnşallah bizde bayrağı aldığımız yerden daha ileri götürmeyi başarabiliriz.
Allah seni yattığın yerde dinlendirsin ailemizin ULU ÇINAR ı
Seni bizim için hiç ölmedin hep yaşayacaksın.

Hiç yorum yok: