1 Ağustos 2012 Çarşamba

COK DEGERLI SANATKARLARIMIZ VAR

Ülkemizde on civarında fayton ustası kalmış durumda onlardan bir tanesi de ilçemizde bulunmakta

Evet başlıkta da söylediğim gibi aslında çok değerli sanatkarlarımız var ve bu ustalar kendilerince yaşamaya ve geçinmeye çalışıyorlar.Belkide en zor olanı gerçek değerlerini bilmeden ömürlerini bitirecekler.
Aşağıdaki kısa videoyu bir izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlatabilirim



Akhisardan dünyanın çeşitli bölgelerine gönderilen faytonları anlatıyor bu video.Bizde de benim şahsen çok yakından tanıdığım kaliteli bir ustamız mevcut ;  fayton üretiyor ve tamamı el işçiliği ile üretildiği için gerçekten kaliteli ve bence pazar değeri yüksek bir ürün.
Belki de sorun tam olarak burada başlıyor.Hani bir söz vardır ya reklamın iyisi kötüsü olmaz diye reklam reklam reklam Napolyonun meşhur sözünün günümüze uyarlanmış şekli bence reklam.
Bu insanların üye olduğu odalar bu noktada devreye girerek bu misyonu üstlenme zamanları çoktan geldi de geçiyor bile.Bu değerli üstadlarımızın ne reklam bütçeleri mevcut ne  tanıtım yapmak konusunda bilgi ve birikimleri ne de dış pazarlara açılabilmek konusunda yeterli tecrübeleri.
Birlikte ortak bir akıl yürütmeye çalışalım;
  • Odalar üyeleri arasında imalat yapan ustalarına ait bilgi ve materyalleri bir araya getirse
  • Sanayi ve ticaret odasında kurulacak üst komisyonda tüm odalardan gelen bu bilgi ve materyaller ayıklanıp kurulacak komisyon vasıtası ile derlense
  • İlçemizin imalatçılarının tanıtımının yapılacağı bir internet sitesi vasıtası ile bu tanıtımlar gerçekleştirilmeye başlansa
  • Tabii bu sitenin Türkçe nin yanısıra ingilizce,arapça, rusça dilleri ile de oluşturulması çok önemli
  • Bu imalatçı ustalarımız ya da firmalarımız yurtiçi pazarlamalarını yine kendileri yapsınlar fakat yurtdışı satışları için yine Sanayi ve ticaret odasında kurulacak olan dış ticaret komisyonunun devreye alınması sağlansa
  • Yani tüm yurtdışı satışların oluşturulacak dış ticaret komisyonunca (pazarlama, gümrükleme, nakliye , ödeme alınması gibi) gerçekleştirilmesinin sağlanması
İşim dolayısı ile biliyorum ki pırıl pırıl heyecanlı dinamik  üniversite mezunu bir çok gencimiz var bu gençlerin yurtdışı fuarlarda bu şekilde koşturduğunu müşteri aradığını ya da internet teknolojisi sayesinde pazarlara pazar eklediğini hayal etmek bile beni gerçekten müthiş heyecanlandırıyor.
Bu şekilde bir başlangıç ile meyveler toplanmaya başladıkça insanlarımızı düştükleri umutsuzluktan çıkaracak ve onları yaptıkları ürünlerini geliştirmeye sevkedecek dolayısı ile satış kabiliyetlerini arttıracaktır.
İnanıyorum ki hiç bir üretici ayda ufak bir miktar karşılığında bu tarz bir tanıtım hizmetinden geri kalmak istemez.Yeter ki olumlu sonuçların alındığını görmeye başlasın.
Çok geç kalınmış olduğunu hiç bir zaman ve hiç bir işte düşünmedim.Önemli olan biz Karacabey in potansiyelini net önümüze koyalım, bu bahsettiğim komisyon mekanizmasını oluşturabilelim.
Şayet bu yapıyı kurabilir isek ilçemizin en önemli üretim grubuna sahip olan çiftçilerimizin de bağlı oldukları odalarını sıkıştırıp aynı organizasyonu kendi aralarında yapmak sureti ile dış pazarlara rahatlıkla açılabileceğini dolayısı ile pazar sorunlarını aşabileceğini düşünüyorum.
Saygılarımla

Not: Blogumuzda herhangi bir konu ile ilgili olarak yazmak istediğiniz aktarmak istediğiniz bir kaç kelime bile olsa çekinmeden yazın ,değerli okuyucularımında fikirlerine ihtiyacımız var hedefimiz ilçemiz adına kaliteli bir kamuoyu oluşturabilmek.
kadirgarip@gmail.com





.


Enhanced by Zemanta

Hiç yorum yok: