31 Ağustos 2012 Cuma

EY KARACABEY NILUFER CAYI TEMIZ AKMASIN MI

Merhaba,
Saat sabaha karşı beş civarları ve uyku tutmadı gerçekten.Nilüfer çayının bugüne kadar saçtığı zehir yetti de arttı bile bence ama . Karacabey uyanmalı artık üzerine serpilmiş gibi duran ölü toprağını üzerinden atmalı ve sorunlarına sesini çıkarmalı.Birlik olmayı öğrenmeli.

Kısaca Nilüfer Çayı;

Marmara Bölgesi’nin önemli akarsularından biridir. Toplam uzunluğu 172 km’dir. Nilüfer Çayı Bursa ve Karacabey Ovaları’nı sular.
Çay, Nilüfer adını Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hanım‘dan almıştır. Nilüfer Çayı üzerine Bursa Ovası’nda  bir köprü yaptıran Nilüfer Hanım’ın adı çaya verilerek anısı yaşatılmıştır. Nilüfer Çayı ayrıca Nilüfer İlçesi’ne de adını vermiştir.
Yatağında ilerleyen Nilüfer Çayı Bursa Ovası’nı suladıktan sonraUlubat Gölayağına dökülür. Bursa Ovası’ndaki sularla beslenen Nilüfer Çayı Çakırköy Ovası’nda Ayvalı Dere’yi alarak debisini yükseltir. Daha sonra Susurluk Çayı ile birleşen Nilüfer Çayı Karacabey Boğazı’ndan Marmara Denizi’ne dökülür.
Çocuklarımıza ve torunlarımıza olduğu kadar ecdadımıza karşı da sorumluluğumuz var.
Başlık biraz sert oldu belki ama bu kez tüm parti başkanları el ele vererek Nilüfer Temiz Aksın kampanyasını benimsemeliyiz.

Facebook ta çeşitli uygulamaları paylaşıyoruz fakat daha bir Allahın kulu şu kampanyayı paylaşmadı.
En az 10.000 imza toplamamız gerekiyor  bugün itibari ile 1635 adetteyiz. Nilüfer çayı için bir imza da sen at.
Gerçekten de Nilüfer çayının geçtiği köylerde kokudan durulmuyor 
Bu köylerde tarımsal sulama yine bu çaydan yapılmakta  ve insanımız tarımsal üretimini bu çaydan yapmak istememektedir.Suyumuzu kaybettik ama Nesillerimi kaybetmeyeceğiz.
Köylerde bilgilendirme toplantıları başladı gönlüm istiyor ki en büyük kitleyi Karacabey Cumhuriyet alanında toplayalım ve sesimizi hep beraber gür bir şekilde çıkartalım  tek yürek NİLÜFER TEMİZ AKSIN mitingini düzenleyelim.
Lütfen yorumlarınız ile sizde destek verdiğinizi gösterin.

Hiç yorum yok: