26 Temmuz 2012 Perşembe

KARACABEY ICIN E-TICARET-1

    İlk başta hepimiz ürkmüş idik kredi kartımızın bilgilerini vermeye bir de  değişik değişik haberleri duyunca çekindik internetten alışveriş yapmaya.Fakat o yıllar geride kaldı artık E ticaret tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en hızlı büyüyen sektörlerden bir tanesi oldu.
  Gitti gidiyor  ile hayatımıza giren ve değişik bir çok site ile çeşitlenen bu sektörün ulaştığı en son aşamalar limango, trendyol gibi sitelerdeki satış taktikleri ile çok ciddi cirolar oluşturmaya devam ediyor.

Burda aslında önemli soru bence internette verileni mi almak yoksa biraz araştırma ile insanların bizim verdiğimizi mi alması.Şundan gerçekten eminim önyargılarımızı kaldırdığımızda bu sanal alışveriş ortamı ciddi bir pazar ve bu pazarın en güzel yanı ise genç nüfusun bu pazar bileşenleri ile büyümesi ve sürekli haşır neşir olması.Bu durum belli yaşta olan esnaflarımızı ve imalatçılarımızı korkutmamalı aksine yüreklendirmeli diye düşünüyorum.

İnanılması zor ama gerçek! 

Türkiye e-ticaret işlem verilerini yayınlayan Bankalar Arası Kart Merkezi’nin hazırlamış olduğu rapora göre e-ticaret işlem hacmi %6,35’lik bir artış göstermiştir.
İlk çeyrekte toplam 6,9 milyar liralık işlem yapıldığı ve bu tutarın ikinci çeyrekte %6,35’lik bir artış göstererek 7,3 milyar liraya ulaştığı görülmektedir.
2011 yılının ilk çeyreğinde işlem hacmi 4,8 milyar TL, ikinci çeyreğinde ise 5,5 milyar TL civarında olduğu görülmektedir. 2011 ilk yarı işlem hacmi ise 10,3 Milyar TL’ye ulaştığı raporlanmıştır. 2012’de bu tutar 3,9 milyar lira artış göstererek 14,2 milyar liraya ulaşmıştır.
E_TİCARET SİTESİ KURMA MALİYETİ NEDİR 

İlçemizde ciddi anlamda internet sitesi yapan ve hem kurulumu hem de yayıncılığı açısından önemli referanslara sahip bir kaç esnafımız mevcut.bunlardan bir tanesi olan Bekcan Web Tasrım hizmetlerinin sahibi Zafer Bey ile geçen gün bir dost meclisinde denkgeldik. Bu tip konuları araştırmayı sevdiğim için kendisine direkt olarak sordum.Bu tarz bir site oluşturmanın maliyeti ne kadardır diye oda tasarım ,yayınlama ücretleri dahil yaklaşık ilk yıl maliyetinin 2.500-3.000 tl civarında olacağını belirtti.İnternette konu ile ilgili bir çok sitede bu maliyetlerin 2.500 tl nin çok altında gösterildiğini sorduğumda ise oralarda önemli bazı detayların fiyat avantajı yaratılmak adına atlandığını yada farklı şekiller de anlatılmak sureti ile projeye başlandıktan sonra maliyetin peyderpey artarak bu seviyelere ulaştırıldığını anlattı.

İlçemiz için güzel projeler : Karacabey Halk Eğitim Merkezi sitesini ticari anlamda hiç inceleme gereği duydunuz mu bilmiyorum ama benim gerçekten hoşuma gitti. Tabii eksikleri yok mu var fakat bence yine de emeklerine ve gönüllerine sağlık .Eminim ki kursiyerlerin el emeklerini bu site sayesinde daha ciddi bir platformda pazarlama olanağı bulmuşlardır.Lütfen sizde işinizi geliştirebilmek adına Karacabey Halk Eğitim Merkezi online satış sitesini bir inceleyin.Bu sitenin maliyeti 2.500 tl nin çok altındadır.Çünkü burada kredi kartı ,paypal ,kapıda satış gibi pazarlama modülleri mevcut değil.Bu model de bir site de kullanabilirsiniz fakat benim tavsiyem buna harcayacağınız maliyeti biraz daha arttırın ve gerçek bir online e ticaret sitesi kurulumu gerçekleştirmeye gayret gösterin
 Bu arada ilçemizde işlerini geliştirmek için site sahibi olan firma ve esnaflardan ricam site isimlerini ve linklerini yollasınlar blogumuzda yayınlayalım.
Konumuz devam edecek fakat bu gecelik bu kadar diyelim.Aklım da olan farklı projeleri de 2. kısımda sizlere aktarmaya gayret edeceğim.
Saygılarımla

Hiç yorum yok: